Lumina Învierii în sufletele noastre


Undeva într-o veche și impunătoare clădire aflată pe un bulevard central din Cluj-Napoca se află o școală mai deosebită. Un liceu cu un nume care spune totul despre copiii și tinerii care în fiecare dimineață îi trec pragul: ”Liceul Special pentru Deficienți de Vedere”.

În urmă cu aproape un an de zile am pășit și eu pentru prima dată pe poarta acestui liceu, cunoscut sub denumirea de Liceul pentru orbi. A fost pentru mine, o vizită într-un loc mai aparte și știu că cele văzute atunci de către mine și din păcate fără a putea fi văzute de mulți dintre cei care zi de zi intrau în această clădire, m-au impresionat. Poate atunci s-a născut ideea unui nou proiect al Fundației SVASTA, pe care de câteva luni îl realizăm la acest liceu cu sprijinul ELECTRICA S.A. Titlul vorbește de la sine:

”Lumină în Întuneric”

Printre elevii acestui liceu am reușit să identificăm 12 dintre ei care au înclinații spre artele vizuale: desen, pictură, modelaj. Ceea ce acești tineri vor realiza în cadrul proiectului nostru este ceva ieșit din comun, despre care voi mai avea ocazia să povestesc mai multe. De aceea acum doresc doar să prezint o mică parte din acest proiect. Sunt felicitări de Paște pe care tinerii noștri artiști le-au desenat aplecându-se cu multă voință, cu talent, cu suflet deasupra colii de desen. Iar ei ne-au dăruit nouă, celor pentru care a vedea este lucrul cel mai firesc, câte ceva din lumina interioară care înconjoară întunericul aparent din jurul lor.

Fie ca Lumina Învierii Domnului să vă umple casa de speranță, iubire, sănătate și prosperitate. Paște fericit!

Iulian SVASTA,
Aprilie 2019