Primul deceniu din viața Fundației SVASTA


Cum aș putea cuprinde în puține cuvinte, ori în câteva imagini, cei peste zece ani care  au trecut de când în anul 2017 Fundația SVASTA a pășit pe propriul ei drum…?

Cum aș putea explica viziunea noastră cuprinsă în cele câteva cuvinte: alături de tine pe drumul spre școală…?

Cum aș putea răspunde la o întrebare care mi se pune adeseori despre proiectul nostru ”Singur spre școală”, poate unic în România: de unde v-a venit această idee…?

Cum aș putea descrie gândurile și frământările trăite de mine în ultimii ani, când pășind dincolo de porțile mari de tablă ale atâtor penitenciare din România, m-am întâlnit cu cei considerați vinovați de către societate, vrând ca prin ei să-i găsesc pe copiii lor, cu siguranță nevinovați, dar pe nedrept și ei pedepsiți…?

Cum să vorbesc despre sentimentul neobișnuit pe care l-am avut, stând de vorbă pe drumurile mele, preț de câteva minute cu bărbați și femei aflați în spatele gratiilor, atunci întâlniți prima oară, despre soarta lor și a copiilor lor, și pe care, în clipa strângerii mâinii, privindu-ne în ochi, am avut impresia că ne cunoaștem de multă vreme…?

Cum să-mi exprim bucuria de a avea în preajma mea, pe cei care gândesc, simt și acționează, la fel ca și mine, și împreună cu care pășim pe un același drum al Fundației început cu peste un deceniu în urmă…?

Sunt doar câteva din zecile și zecile de întrebări, cărora eu însumi încerc să le răspund în zilele și nopțile drumurilor mele de-a lungul și de a latul țării, numită România.

 

Ei, țării mele, trebuie să-i mulțumesc pentru tot ceea ce am strâns în inima mea în drumurile mele. Fără această bogăție de gânduri, de sentimente și de trăiri, m-aș fi simțit infinit mai sărac, mai însingurat și mai nefericit.

Rândurile și imaginile strânse în aceste pagini vă vor spune câte ceva despre noi. Despre o echipă entuziastă răspândită în toată țara, despre colaborările și parteneriatele noastre cu organizații publice și private din țară și străinătate, despre cei peste 400 de copii și tineri care au beneficiat de burse din  partea noastră, despre numeroasele proiecte de succes în domeniile social, educație, cultură.

Și desigur  despre un nume și un renume – Fundația SVASTA!