Fundația SVASTA prezentă în cadrul proiectului educațional „Familia mea în vremea Marelui Război şi a Marii Uniri”


Societatea de Ştiinţe Istorice din România împreună cu Universitatea din București și Facultatea de Istorie a desfăşurat un proiect educaţional inedit, adresat elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, intitulat „Familia mea în vremea Marelui Război şi a Marii Unirii”. Proiectul a promovat şi încurajat activitatea de cercetare istorică în rândul elevilor, oferindu-le acestora ocazia de a culege documente şi artefacte ce au aparținut membrilor familiilor, participanți la evenimentele din perioada 1916-1919.

O altă provocare pentru elevi a fost aceea de a scrie câte un eseu care să aibă ca temă istoria Primului Război Mondial şi a Marii Uniri.

Proiectul a reunit 100 de elevi și 22 de profesori coordonatori din peste 20 de județe ale țării, iar cele mai bune contribuții ale elevilor au fost premiate.

Ceremonia de premiere s-a desfășurat joi, 28 iunie 2018, la Facultatea de Istorie – Universitatea Bucureşti, festivitate la care au luat parte și reprezentanții Fundației SVASTA, oferind mai multe premii tinerilor cercetători, încurajând astfel rolul istoriei în societate și în formarea tinerei generații.